Palleteringsrobot hos Jessen Emballage
Palleteringsrobot hos Jessen Emballage
Palleteringsrobot hos Jessen Emballage
Palleteringsrobot hos Jessen Emballage
Palleteringsrobot hos Jessen Emballage
Palleteringsrobot hos Jessen Emballage

 

Udfordringen

Normalt bliver pap løftet manuelt op til en stansemaskine, hvilket indebærer tunge løft og uhensigtsmæssige arbejdsstillinger som belaster medarbejderen. Derfor skulle der findes en løsning, der kunne erstatte den manuelle proces.

 

Projektet har til fulde levet op til vores mål om en øget automatisering af processen og et forbedret arbejdsmiljø. Maskinen er let at omstille til nye formater og betjeningen er simpel og logisk og kræver derfor kort indlæring hos operatøren. Vi er meget tilfredse med løsningen, som lever 100% op til vores forventninger.

Samarbejdet har været rigtigt fint og konstruktivt. Egatec har været lydhør overfor vores udfordringer i hverdagen med produktion i pap i alle mulige dimensioner, og har fremstillet en løsning som tager hånd om disse. Maskinen er leveret til den aftalte tid og lever op til den aftalte ydelse både mht. cyklustid og omstillingstid.

Jan Drøssler, adm. direktør - Jessen Emballage

Løsningen

Til opgaven er valgt EGApicker, der effektivt automatiserer håndteringsprocessen og skaber et bedre arbejdsmiljø ved at fjerne E-G-A – ensidigt, gentaget arbejde. EGApicker, som er 12 meter lang, kan håndtere forskellige typer af pap, alt fra 600mm til 6000mm i længde. Palleteringsrobotten kører i et kontinuerligt flow og har en cyklustid på 10 sek./ark. Den løfter pap ved hjælp af sugekopper som er monteret på 3 løftebomme. Disse indstilles manuelt alt efter størrelsen på paparket. Paparket løftes så over på en transportør, som transporterer det videre til en stansemaskine.

 

Om Jessen Emballage

Jessen Emballage i Middelfart har i over 20 år specialiseret sig i produktion af kundetilpasset bølgepapemballage, som kan tilpasses i kvalitet, størrelse og form. Virksomheden tilbyder også standardemballage i samarbejde med STOK Emballage K/S i Langeskov, som Jessen er en del af.